2016. november 7., hétfő

A cserepek

Megérkeztek a cserepek.

Reggel 7-re jött a kamion. A fuvaros előzetesen mondta, hogy neki a "teherautós GPS" milyen útvonalat mond, arra jönne a városon belül. Csakhogy ezen az útvonalon van egy vasúti aluljáró és egy elképesztően szűk utca is, ahol a vezetékek nagyon alacsonyan lógnak be. Gondoltam felhívom a figyelmét eme anomáliákra, és inkább nézzük meg előtt személyautóval az útvonalat, mert nehogy aztán tolatni kelljen dombon felfelé a pótkocsival.
És tényleg, simán levertük volna a kábeleket. Viszont egy olyan kanyarra, amire azt gondoltam, hogy nem tud befordulni, azt válaszolta, hogy de, az simán menni fog, így végül is egy másik útvonalon viszonylag egyszerű volt a manőver.
A ház előtt a mi utcánkban is meglehetősen sok légkábel van, de az alatt legalább elfért a daru. Mondjuk néha megnyomta kicsit a hálózati kábelt a levegőben, olyankor nevetgélve mondta a sofőr, hogy "hát, kicsit megnyomjuk, úgysincs benne áram". Aztán mondtuk neki, hogy de van. Akkor kicsit megszeppent, és onnantól kikerülte...

Nyilván nem volt tökéletes a fuvar, mert 3 tekercs tetőfólia hiányzik, de azt majd futárral elküldik utólag.

Szép cserepek, nagyon tetszenek. Ez a Creatonnak a Hortobágy nevű "szegmensvágású hornyolt tetőcserép" terméke. Megjött mellé szépen a kúpcserép, szellőző cserép és egyéb apróságok, egy külön raklapon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése