2015. december 7., hétfő

Meglévő állapot

A meglévő állapotot már bemutattam alaprajzként, most jöjjön néhány kép. A dolog érdekessége, hogy ma "találtam" egy ciszterna-szerűséget a kút mellett, olyan 6-7 méter mély és kb 1,5 méter széles négyzet a keresztmetszete. Vannak benne valamilyen csövek is, egészen az alján is.
Mint kiderült, ez volt a hidrofor akna a szivattyúval, csak a hidrofort felhozták a pincébe, mert a kútban időnként annyira feljött a víz, hogy elárasztotta a hidrofort.
Elvileg ez most is rá van kötve a ház vízhálózatára, és bár az újra lesz építve, jó lenne a kútvizet felhasználni amire csak lehet.

6 megjegyzés:

  1. A butorok egy reszet megtartanam,atfestenem(felujitanam) szeretnem kovetni a munkalatokat,mert nemreg hasonloban volt reszunk. Kitartast es sok sikert :)

    VálaszTörlés
  2. A bútorok az előző tulajdonoséi voltak és már el is vitték őket. Mi nem ilyen stílusúakat szeretnénk, így örülök hogy kiürült a ház.

    VálaszTörlés
  3. A jó szigetelésre és nyílászárókra ne sajnáljátok a lóvét. Ha most tehetném műanyag nyílászáró helyett fát vennék, hungarocell szigetelés helyett meg kőzetgyapotot vagy bármi olyat ami szellőzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szinten kocka.:) Mi is a mua. nyilaszaro+10cm hungarocell szigetelest valasztottuk es remekul szuperal. Padlofutes, szobakban radiatoros futes, minden ablakon szellozo. Futes modja: gaz es kandallo. A konyhaban az elszivon is jon be a levego. A haz eleve szaraz volt. Teglablokkos, beton alap.
      Az eloszobaablakokat nem csereltuk anyagi megfontolasbol, egyedul ott folyt a viz az uvegen es kezdodott a peneszedes. Osszeszoritott foggal gyorsan azt is hoszigetelt mua. uvegre csereltuk es megszunt a problema.
      Ergo mezei felhasznalokent azt gondolom, a nyilaszaronal es a hungarocellnel is a hoszigetelo ertek, valamint a szellozes az, ami fontos. Nameg a szakmunka..

      Törlés
  4. Igen. Mi a gáz a hungi szigeteléssel?

    VálaszTörlés